Strand

DSC00263De Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade heeft de beschikking over een tweetal posten en een uitgebreid scala aan materieel. De hoofdpost (Zuidpost) bij de strandopgang Zwaanstraat en een EHBO post (Noordpost) bij de strandopgang Relweg. Gezamenlijk hebben deze posten een bewakingsgebied van circa 4 kilometer breed.

Onze posten zijn van medio mei tot begin september 7 dagen per week geopend. Vanaf 9.00 uur tot 18.00 uur zijn wij direct inzetbaar.  Gedurende de wintermaanden (van september tot april) is de alarmploeg van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade stand-by voor calamiteiten op of bij het strand van Wijk aan Zee en omstreken.

Vrijwilligers
De bewaking van het strand, EHBO-diensten, hulpverlening voor de badgasten en bemensing van deze twee posten gebeurt allemaal door een groep vrijwilligers. Zij zetten zich actief voor de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade op het strand in.

Deze vrijwilligers worden door gediplomeerde cursusleiders opgeleid voor de waterhulpverleningslijn (van Junior tot Senior Lifeguard) van Reddingsbrigades Nederland.

Tijdens de trainingsavonden oefenen wij de stof voor de examens. Er wordt geleerd hoe jij een drenkeling kan helpen, zowel vanaf de kant als vanuit het water. Ook wordt er aandacht besteed aan de eigen zwemvaardigheid.

Meer weten?
Indien je meer wilt weten over de trainingsavonden voor de strandwacht diploma’s of wil je informatie over de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade zelf, dan kan je een mailtje sturen naar info@reddingsbrigade-wijkaanzee.nl.

Watercondities
Wil je weten hoe de zee er bij staat in Wijk aan Zee of op een andere plaats langs de Nederlandse kust, kijk dan eens op de site van Rijkswaterstaat, hier vindt je alle informatie over golfhoogtes, windsnelheden, watertemperatuur,  etc.

DSC00266