DSC00263De Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade heeft de beschikking over een tweetal posten en een uitgebreid scala aan materieel. De hoofdpost (Zuidpost) bij de strandopgang Zwaanstraat en een EHBO post (Noordpost) bij de strandopgang Relweg. Gezamenlijk hebben deze posten een bewakingsgebied van circa 4 kilometer breed.

De posten van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade zijn van medio mei tot begin september 7 dagen per week geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur.  Gedurende de wintermaanden (van september tot april) is de alarmploeg van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade stand-by voor eventuele calamiteiten op of bij het strand van Wijk aan Zee.

Vrijwilligers
De bewaking van het strand, EHBO-diensten, hulpverlening voor de badgasten en bemensing van deze twee posten gebeurt allemaal door een groep vrijwilligers, die zich actief voor de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade op het strand inzetten.

Deze vrijwilligers worden door gediplomeerde cursusleiders opgeleid voor de waterhulpverleningslijn (van Junior tot Senior Lifeguard) van Reddingsbrigades Nederland.

Tijdens de trainingsavonden wordt de stof voor de examens geoefend. Er wordt geleerd hoe je een drenkeling moet helpen, zowel vanaf de kant als vanuit het water. Ook wordt er aandacht besteed aan de eigen zwemvaardigheid.

Meer weten?
Indien je meer wilt weten over de trainingsavonden voor de strandwacht diploma’s of wil je informatie over de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade zelf, dan kan je een mailtje sturen naar info@reddingsbrigade-wijkaanzee.nl.

Watercondities
Wil je weten hoe de zee er bij staat in Wijk aan Zee of op een andere plaats langs de Nederlandse kust, kijk dan eens op www.actuelewaterdata.nl, hier vindt je alle informatie over golfhoogtes, windsnelheden, etc.

DSC00266