Zoekactie naar mogelijke vermiste zwemmer

Omstreeks 17.15 wordt ons voertuig tijdens een patrouille aangesproken door badgasten. Zij hebben twee zwemmers in het water gezien. Ons voertuig gaat meteen ter plaatste, eén zwemmer komt direct het water uit na onze aanwijzingen. Badgasten en onze lifeguards zien dat er mogelijk één andere zwemmer onderwater verdwijnt. Na nogmaals navragen bij diverse badgasten en strandbezoekers, schalen we direct op.

Kustwacht Nederland alarmeert KNRM station Wijk aan Zee en wij alarmeren Reddingsbrigade Heemskerk en de Castricumse Reddingsbrigade. Met deze eenheden starten we een zoekactie. Zowel het water als de kustlijn wordt afgezocht. De kustwacht alarmeert vervolgens ook nog KNRM Egmond.
Na ruim anderhalf uur zoeken staakt de kustwacht de zoekactie, omdat er niemand als vermist wordt opgegeven.

Let op!

Ondanks dat deze zoekactie niks heeft opgeleverd, graag wel aandacht voor het volgende: de gehele dag zijn wij bezig geweest met badgasten waarschuwen en informeren over de gevaarlijke watercondities. Bovendien hing er vandaag een rode vlag, dit betekent dat er een zwemverbod geldt. Gedurende de dag negeerden meerdere personen de rode vlag en onze aanwijzingen. Daardoor brengen deze personen hun eigen veiligheid en die van onze lifeguards in gevaar. Daarnaast werd de strandopgang geblokkeerd door een auto waardoor de reddingsboot voor een korte tijd werd opgehouden.

Geef ruimte aan, en luister naar de hulpdiensten!

Bedankt voor de samenwerking:
KNRM station Wijk aan Zee
KNRM Egmond
Kustwacht Nederland
Castricumse Reddingsbrigade
Reddingsbrigade Heemskerk

Scroll naar boven
Scroll naar top