2 personen in problemen: Reddingsbrigade helpt slachtoffers

Zondag 15 september zijn twee personen in de problemen geraakt in het water van Wijk aan Zee. Deze personen zijn door omstanders uit het water gehaald. Hierbij heeft de Reddingsbrigade samen met andere hulpdiensten de hulpverlening overgenomen.

Rond kwart over drie zijn er twee personen – zo’n 300 meter uit de kant – in de problemen geraakt en konden daardoor niet meer op eigen kracht terug komen. Vermoedelijk heeft de stroming hierbij een rol gespeeld.

Bewoners van diverse strandhuisjes en andere watersporters hebben door middel van SUP-boards beide slachtoffers uit het water gehaald. Ook is door omstanders 1-1-2 gebeld. Hierop zijn onder andere de alarmploeg van de Reddingsbrigade en KNRM Wijk aan Zee gealarmeerd. Ook Reddingsbrigade IJmuiden is ter plaatsen gekomen om assistentie te verlenen.

Traumahelikopter

Ter plaatsen hebben diverse Lifeguards eerste hulp verleend aan beide slachtoffers. Dit hebben zij samen met Lifeguards van Reddingsbrigade IJmuiden gedaan. Ook heeft ons strandvoertuig een een team van de ambulancedienst vervoerd. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team is ter plaatsen gekomen om assistentie te verlenen.

Eén slachtoffer is door het Kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM naar een gereedstaande ambulance vervoerd. Deze is overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Het andere slachtoffer kon na controle van de ambulancedienst zijn weg vervolgen.

Alarmploeg
Omdat de strandpost niet meer op het strand staat, is tijdens het incident de Alarmploeg van de Reddingsbrigade gealarmeerd. Deze ploeg staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om hulp te verlenen.

Omstanders

Alle twee de slachtoffers zijn door watersporters uit het water gehaald. Ook hebben zij meteen alarm geslagen. Tijdens het incident hebben omstanders onder andere een windscherm voor de slachtoffers omhoog gehouden. Wij danken de omstanders voor hun hulp.

Mocht u hebben geholpen tijdens dit incident en hier emotionele hulp door nodig hebben, kunt u natuurlijk contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland.

Scroll naar boven
Scroll naar top